Hva får du oppleve: På konserten 15. januar får publikum høre to av de fineste kammermusikk-verkene man kan tenke seg. Vi åpner med Edvard Griegs kvartett i g-moll som allerede ved førstegangsfremførelsen i 1878 var en publikumssuksess! Grieg skrev verket mens han oppholdt seg i Lofthus og målet var å kombinere folkemusikk med klassisk form. Verket er i 4 satser hvor første og siste og sats er de mest heftige og dramatiske, mens andre satsen er lyrisk og romantisk er tredje sats fylt med halling og lystige kast. Tsjekkiske Bedrich Smetana’s kvartett er det andre verket på kveldens konsert. Stykket ble skrevet to år før Griegs kvartett, og er et selvbiografisk verk. Kvartetten har fått tittelen Fra mitt liv» På en svært fascinerende måte fremstiller musikken hans liv, hans ungdommelige entusiasme for kunst, vennskap og kjærlighet. Fra dramatikk til melankoli og lystigere tider. I den siste satsen beskrives utbruddet av døvheten som rammet han. en høy tone i førstefiolin, omgitt av illevarslende tremoloer i akkompagnementet, som illustrerer tinnitus-lyden som forløper for døvheten.
Hvor: Børsbygningen ligger på Bragernes Torg og ble innviet i 1871. Børssalen er en meget vakker sal og er de fineste omgivelsene for å oppleve akustisk musikk. Børsen har stått i sentrum for kongebesøk og store offisielle mottakelser i Drammen. Både Kong Haakon, Kong Olav og Kong Harald har gjestet lokalet. Rammen rundt Børsen-konsertene er stemningsfull, og i tillegg til å oppleve musikk er det mulig å kjøpe noe å drikke, før konserten og i pausen. Dørene til salen åpnes ca. 15 min før konserten begynner.
Hvem spiller i kveld: Christopher Tun Andersen var bare 15 år gammel da han debuterte med St. Petersburgs Statlige Symfoniorkester under ledelse av dir. Alexander Kantorov. Siden den gang har han spilt med dette orkestret i St. Petersburgs legendariske konsertsaler og framført fiolinkonserter av Mendelssohn, Tchaikovsky og Brahms. Christopher har gjort sine master- og profesjonelle studier hos Pinchas Zukerman (Pinchas Zukerman Performance Program) ved Manhattan School of Music, en av verdens fremste musikkutdanningsinstitusjoner. Christopher er prisvinnende deltaker i flere internasjonale fiolinkonkurranser, bl.a. XV International Tchaikovsky Competition i Moskva i 2015. Han har vunnet 2. pris i den Internasjonale fiolinkonkurransen i Wörthersee Østerrike i 2007, 1. pris i den største nasjonale fiolinkonkurranse i Tyskland «Jugend Musiziert» det samme året og Heifetz prisen i IV International Jascha Heifetz Violin Competition i 2013. I året 2020 fikk han 1. pris i Serguei Azizian fiolinkonkurranse i København. Christopher har også vært solist med internasjonale orkestre slik som Berliner Symfoniker i Berlin filharmonien, Glinka Capella i St.Petersburg, Bergens Filharmoniske Orkester, Moskva Kammerorkester, Minsk Statlige Kammerorkester, Trondheim Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret. 25.august 2021 hadde Christopher sin debutkonsert i København med følgende uttalelse: «Stort instrumentalt overskudd, virtuositet, og lysende fiolintone». Han har deltatt flere ganger på Oslo Kammermusikkfestival, og spilt kammermusikk med bl.a. Arve Tellefsen og Pinchas Zukerman. I 2021 urfremførte han hele «Bulls’hit» av O.A.Thommessen, med meget god kritikk i Ballade.Christopher spiller på en fiolin bygget av G.B. Guadagnini, Milano 1753, utlånt av Anders Sveaas` Almennyttige Fond.
Catherine Bullock-Bukkøy er født og oppvokst i England og kom til Norge i 1999 for å jobbe i Oslo-Filharmonien. Hun er solo bratsjist i OFO og var tidligere solo bratsjist i Philharmonia Orchestra i London. Hun har jobbet som gjestende solobratsjist i The Scottish Chamber Orchestra, Camerata Nordica og Det Norske Kammerorkester. Catherine har vært solist med Oslo-Filharmonien under Andre Previn, Marin Alsop og Herbert Blomstedt, med Det Norske Kammerorkester, Kristiansand Symfoniorkester og Camerata Nordica og Terje Tønnesen, hvor hun var solist i Proms 2013 (Cadogan Hall).Hun har spilt inn flere samtidsmusikk plater for Simax, Don Quixote med Louisa Tuck og Petrenko og Lachrymae/Two Portraits for Bis med Camerata Nordica. Catherine spiller på en Guadagnini bratsj, eid av Dextra Musica
Hans Josef Groh er født og oppvokst i Ebern, Bayern, Tyskland. Han studerte cello med Valentin Erben, Wien og Martin Ostertag, Karlsruhe. Frem til 1992 var han medlem i” Ensemble 13”. Fra 1992 har Hans Josef Groh hatt stilling som cellist i Oslo Filharmoniske Orkester. I tillegg til dette spiller han også fast i Oslo Sinfonietta Som pedagog har han vært aktiv ved Badisches Konservatorium, Karlsruhe og ved Barratt Dues Musikkinstitutt, Oslo. Han har medvirket på en rekke CD-innspillinger, fra barokkmusikk og samtidsmusikk til heavy metal og pop. Hans Josef Groh har en genuin interesse for kammermusikk og har også opptrådt som solist ved en rekke anledninger.